Jildou Oostenbrug biedt coaching & training aan professionals. Persoonlijk leiderschap, burn out voorkomen, veerkracht, effectief communiceren en samenwerken.

Dansen in je vak

 
VogelEindversie.jpg

Coaching & Training

Ik ben Jildou Oostenbrug. Ik begeleid professionals in organisaties die vastlopen en energie verliezen in hun werk. Door terug te gaan naar 'de bedoeling' (wat beweegt je om te doen wat je doet), en van daaruit een krachtige visie te ontwikkelen, ontstaat energie. Energie om eigen regie te nemen. Energie om datgene wat in de weg staat op te ruimen. Met als resultaat vitale mensen, die autonoom, met zelfvertrouwen en geïnspireerd hun vak uitoefenen.

Dansen in je vak

Ik doe dit vanuit de overtuiging dat alles er al is. Je hoeft niets nieuws te creëren om je oorspronkelijke zelf te zijn. Wie zichzelf echt kent kan zijn eigen koers bepalen los van de mening en het waardeoordeel van anderen. Dan ben je zó op je gemak met jezelf en je omgeving, dat je kan dansen in je vak.


Working with Jildou is transformative in a weird kind of way. Without immediately realising it, one finds oneself approaching issues and challenges differently. She has a wide ranging set of skills which enable her to dig deep and helped me shift my understanding and then my actions in significant ways. An excellent, insightful and supportive coach.

Professor at Maastricht University/ Senior Scientist at TNO

Werken vanuit de bedoeling

  • Coaching

  • Professionele identiteit

  • Energiemanagement

  • Stress- en burnout

  • Persoonlijk leiderschap

Organiseren vanuit de bedoeling

  • Training & spreken

  • Intervisie en supervisie

  • Meesterschap in soft skills

  • Professionele cultuur

Mijn bedoeling

LEV01862.jpg

Alles is er al

Ik werk vanuit de overtuiging dat alles er al is. Je hoeft niets nieuws te creëren om je oorspronkelijke zelf te zijn. Wie zichzelf echt kent kan zijn eigen koers bepalen los van de mening en het waardeoordeel van anderen. Dan ben je zó op je gemak met jezelf en je omgeving, dat je kan dansen in je vak.

Gelukkige mensen

In veel organisaties waarin ik afgelopen jaren mooi werk heb mogen doen, heb ik mensen verstrikt zien raken. Ik heb goede, bevlogen mensen hun motivatie, energie en werkplezier zien verliezen. En daar maak ik mij druk over, want dat is zonde.  

De professional die zich beklemd voelt in een organisatie, kan zijn focus en het toevoegen van waarde verliezen. De professional die zichzelf verliest kan niet meer effectief samenwerken. Als je (veelal onbewust) dingen doet die ingaan tegen je waarden of gezonde verstand, wordt het lastig geïnspireerd te blijven werken. De beschikbare energie voor de organisatie neemt daardoor af.  

Terug naar de bedoeling - dansen in je vak

Ik denk dat het anders moet en kan. Met respect voor wat er al is, en het aanwakkeren van verlangen voor wat er zou kunnen zijn. Door onszelf steeds weer de vraag te stellen wat ook alweer precies de bedoeling is van wat we doen. Met het doel: gelukkige mensen die zich vrij kunnen bewegen in het uitoefenen van hun vak. Dit vraagt lef en leiderschap nemen over je eigen leven.

Geluk groeit wanneer mensen zichzelf echt goed leren kennen, de regie over hun werk vergroten en meer zelf kunnen beslissen wat de best aanpak is.

DANSEN IN JE VAK_FINAL.jpeg